Burlington Cemetery Chapel, Burlington, MA

  • Total Area: 4,000 square feet
  • Total Cost: $500,000
  • General Contractor: GVW, Inc.
  • Project Type: Exterior and Interior Renovation

The Barn was originally constructed in the late 1800s on the Seminator Farm and served as a ‘poor farm’ for Burlington. After renovations were carried out by KBA, the barn was transformed into a functional non-denominational chapel providing space for funeral services associated with the Pinehaven Cemetery, which is now located on the old farm.

During renovations, wood framing of the previous barn required shoring to repair dry rot and insect infestation. When renovations were complete, the space provided offices to cemetery employees, a 14-foot stained glass wall and much needed functional office space.

Site by Clockwork Design Group, Inc.